Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / Podle hudebního žánru / Post Rock
Podrobné údaje o zboží

TOMÁŠ PALUCHA "Rauš" [LP, 2023]

Kód:
TOMÁŠ PALUCHA "Rauš" [LP, 2023]
Po Čaru přichází Rauš – Tomáš Palucha se vrací tajuplnou nahrávkou s desperátskou náladou. [ N ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: Day After Records
Připraveno k odeslání
22,89 €
TOMÁŠ PALUCHA "Rauš" [LP, 2023]
Po Čaru přichází Rauš – Tomáš Palucha se vrací tajuplnou nahrávkou s desperátskou náladou.





Po Čaru přichází Rauš – Tomáš Palucha se vrací tajuplnou nahrávkou s desperátskou náladou

Je to deset let, co se na labelu Silver Rocket přihlásili do hry splitem s Unkilled Worker Machine, rok poté vyšla u Stoned to Death Špinavá hra. Původně duo, nyní plnokrevná kytarová kapela Tomáš Palucha měla od začátku jasně vymezené své teritorium (hypnotická kytarová hudba), po němž se ale vždy pohybovala s naprostou svobodou.

Nejinak je tomu na nejnovějším albu Rauš, které vychází 21. září 2023 u Day After Records. „Rauš je nezbytně krátkej a pomíjivej okamžik transu a radosti, něco jako pobyt člověka na tomhle světě. Pomíjivej záblesk lásky. Zároveň je to princip jednoduchýho rokenrolu, ke kterýmu se na týhle desce trochu víc vracíme,” říká Jan Tomáš – jeden ze dvou zakládajících členů kapely k názvu nového alba. „Deska vznikla po delší odmlce, ale potom už bleskově rychle, hlavně díky chemii, kterou v kapele momentálně máme.”



Dalšími prvky chemické sloučeniny jsou Libor Palucha (jinak např. Kovadlina, Repelent SS), Tomáš Vondra (Orient, Ginger Wizard & The Peter Jackson) a bubeník Vítek Chaloupecký (Rutka Laskier, Ginger Wizard), který s kapelou začínal jako člen koncertní sestavy, aby se v ní usídlil se vším všudy.

Úvodní deklamace desky by mohla Rauš zařadit po bok hypnotické lyriky DG 307, pozdější vzletné postmetalové ukrutnosti zase do linie neokázale hlasitých kapel jako Russian Circles. Tomáš Palucha zní na nové desce zároveň intuitivně i zkušeně, zasněně i průbojně. Kapela tu navazuje na svou deset let šlechtěnou poetiku, která vzdoruje cynismu, jakým se můžeme chtít obrnit tváří v tvář každodenním strastem. „Je to trochu apel, jak si udržet smysl pro úžas, o kterej současná realita mnoho lidí připravuje,“ říká kapela.



Hosty Rauše jsou stejně jako na všech předchozích deskách Tomáše Paluchy Todd Nesbitt (Unkilled Worker/UKWLT, Wollongong), nově pak Dominik Pilnáček (kapely Autor nebo Pitva) a Soňa Amranová z nastupující brněnské kapely Whyohwhy. Za grafickým ztvárněním alba stojí výtvarník Štěpán Adámek, mj. tvůrce artworku k předchozí desce Čaro, obalů řady releasů na labelu Stoned to Death nebo aktuální knihy o „angličácích“ nazvané Katalog.



Playlist (všechny díly Sklizně):

Sklizeň (BCTV) je videorevue Petra (Telepatie, Fobie, aj.) a Berryho (Vinyl Disk Musick, Telepatie, aj.), v níž jsou prezentována a komentována novinková i historická fyzická alba, tiskoviny, ale i koncerty a dění primárně na tuzemské scéně především tvrděrockových kytar.






















Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží TOMÁŠ PALUCHA "Rauš" [LP, 2023] TOMÁŠ PALUCHA "Rauš" [LP, 2023]
Kód:  
Po Čaru přichází Rauš – Tomáš Palucha se vrací tajuplnou nahrávkou s desperátskou náladou. [ N ]
22,89 €*