Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / CD
Podrobné údaje o zboží

MASTER'S HAMMER "Fascinator" [digipack CD, 2018]

Kód:
MASTER'S HAMMER "Fascinator" [digipack CD, 2018]
Rok 2018 a 8. řadové album experimentálně blackmetalové kapely dotýkající se vlastních kořenů. Digipack s vlepeným bookletem. Zapečetěno.

Žádné hodnocení.
Výrobce: Jihosound Records
Připraveno k odeslání
300 Kč
MASTER'S HAMMER "Fascinator" [digipack CD, 2018]
Rok 2018 a 8. řadové album experimentálně blackmetalové kapely dotýkající se vlastních kořenů. Digipack s vlepeným bookletem. Zapečetěno.











>>> BERRY | 2018-02-10 >>> VINYL DISK MUSICK

MASTER'S HAMMER "Fascinator"

LP (2018|02|10 Jihosound Records)

Tepající, psychedelikátní album kapely z masa a krve.

Zatímco minulé, duchařské album "Formulae" bylo pozvolným rituálním téměř armagedonem dekadentně sofistikovaného electro black metalu, a nepochybně variabilní, dospělou a zralou kolekcí, o necelé dva roky mladší novinka "Fascinator" stoupá jak mocný dým jointů ještě výše k blackmetalové nirváně.

"Formulae" se třpytily čitelným, čistým soundem, či chcete-li jmenně a místopisně Hellsoundem, respektive Jihosoundem. "Fascinator" prošel stejnou stezkou, odlišná cesta nastala při masteringu – Ecsona Waldese následoval Ondřej Pospíšil, který docílil obdobně velmi slušné práce, nejen k čemuž nabádal předpoklad jeho statusu živého zvukaře kapely.

Z víceméně studiového projektu se totiž vloni v červnu (odkaz na report) stala po mnoha letech opět živá kapela a v tomhle duchu došlo k nahrávání skladeb a jejich zvukové podobě. Tedy sound je tvrdý, úderný, čitelný, vzdušný, zpěv pak opět beze zbytku srozumitelný v každém zákoutí alba.

"Fascinator" je deskou povšechně ostrou, svižnou, živou, ukovanou do potřeb živé performance, bez sáhodlouze zdržujících kudrlin. Ale zdaleka není osekaná na kost, aby nedošlo k mylnému výkladu.

Třeba hned začátek alba plnomocně evokuje sólovku Necrococka, originální rukopis nelze jednoduše odpárat jak sepraný nášivky z džísky. Po úvodu titulky však začne cedit slova přes nemilosrdný výraz předák Štorm a je pověstně vymalováno. Nepolevuje fascinace halucinogenem přírody, mocným šumavským brlohem, a vůbec kompletním spektrem nadpřirozena z toho všeho vyvěrajícím.

Následující "Psychoparasit" je opět klasickým duchařením z počátku skladby a v jejích refrénech. Vzápětí však paralyzovaný posluchač dostane vřele tepající, rytmicky pleskající, běžeckou věc, výprask par excellence. Tohle je návrat ke kořenům. Syrově primitivní v nejlepším slova smyslu.

Před vydáním fyzického nosiče se venku objevily tři skladby, jakési digitální singly. Kromě již zmíněné titulky "Fascinator" jmenovitě songy "Ve věži ticha" a "Estetika ďábla". V prvním případě jde o rekapitulaci neradostného života, zpověď přímo ze strašidelné márnice v posledním možném levelu, ve druhém případě o maximální možnou hloubku prožitku, která tu začíná tam, kde pro běžného smrtelníka normálně končí.

O tom, že album je tematicky propletené psychopaty, lidmi se sociální poruchou, misantropy, antisociály, extrémně narušenými jedinci paraziticky sžírající své vlastní okolí i sebe sama, svérázně pojednávají mj. skladby "Linkola" a "Satanská nekrofilní porna". Když odhlédneme od mistrného textu, v první jmenované mimochodem nelze přeslechnout nadpozemské přechody a odkrývání bicích směřujících k naprosté extázi; obé dokonalou metalovou pastvou. Ve druhé jmenované je pak uštědřen rázný pohlavek psychopatům chorobně vykořeněným ze společnosti, a sice formou jasného a sruzumitelného vzkazu – vztyčeným prostředníkem buranismu, nevzdělanosti a veškerému skutečnému zlu z toho dnes a denně pramenícím.

Songů ve středním tempu aby člověk na desce vedle těch rychlých nyní pohledal. Na jeden ovšem natrefí na béčku v podobě druhé skladby "Krokodil", která je horkým adeptem na další z lahodných hitů. Gore a zombie text z útrob lidského těla a prostředí milované Indie vše koloruje v srdeční záležitost.

Závěrečný song vinylu, "Espiritos Creativos" byl opatřen vteřinovým intrem jak z instrumentálky "Mediální kresby" z Jilemického okultisty; takřka tradiční existenciální track byl nyní osazený refrénem vyrovnávající se s mortalitou smířlivě: "Umírání nakonec je sladší než jsem čekal." A je to jasnej tip a mistrně zvolená tečka sto osmdesáti gramové černé desky.

Digipack a kazeta obsahuje ještě dvě skladby umístěné po klasické stopáži alba, tedy jako jakési nepsané bonusy. Jako za starých časů, když končil vinyl a nastupující CD měla kapacitou navrch a byla tedy takto zvýhodňována. Obě skladby mají povahu bonus tracků, zvlášť závěrečná "Lost In Fjords", epické ambientně-metalové malování nálady myslí toulající se svobodně mocnými a dlouhými severskými fjordy.

Výrazivem a jadrnou slovní zásobou obsahuje psychedelikátní album "Fascinator" jak nová slova, která se začala skloňovat teprve nedávno, tak zřetelné odkazy na minulé comebackové desky. Lyrická pastva symbolizovaná věčnou sírou je nadále chrlena z hrdla nekompromisního. Hudebně, respektive jistou dravostí se došlo místy ještě dál, přes již klasickou položku diskografie "Vracejte konve na místo" až k samotnému pradávno klasickému debutu "Ritual". Smrtící koktejl experimentálního black metalu s propracovanou poezií vyšinutou jak sám tenhle svět.

A ještě jednou v kostce se samými šestkami. Refrény jsou klasicky stejně silné a chytlavé jako jednotlivé sloky a mezihry. Kapákovy bicí vše nadnášejí zcela přirozeně, pevně, s dokonalým citem pro stavbu skladby. Necrocockovy chorobné harmonie se nad albem drží jak ranní mlha nad ústavem. Kytary řežou a zdaleka nejsou prosté stylotvorných kartáčů. Album jako celek díky své koncertní povaze může působit stručněji či příkřeji, než minulé víceméně sólově sevřené desky, ale to není vůbec na škodu; stran posunu je to vlastně výhra. Diskografie jde dál a stále v plné síle, černě kovová značka rozhodně nestojí na místě a dokazuje, že zjevně zdaleka nezazářila naposledy.

A na úplný závěr odstavec k obalu. Getafold je z levé strany zalepený, fetiš je tak stran masivnosti dotažený na samý vrchol. Na přední straně se skví hodně barevný obraz, výjev z nitra excentrika vytvořený kombinací akrylu, airbrushe a digitalizace, na zadní straně pak olej na plátně s motivem skladby "Ve věži ticha". Uvnitř jsou na levé straně texty, na pravé originálně popsaná sestava a pod tím vším linoryt ke skladbě "Estetika ďábla". Jsem fascinován.
























Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží MASTER'S HAMMER "Fascinator" [digipack CD, 2018] MASTER'S HAMMER "Fascinator" [digipack CD, 2018]
Kód:  
Rok 2018 a 8. řadové album experimentálně blackmetalové kapely dotýkající se vlastních kořenů. Digipack s vlepeným bookletem. Zapečetěno.
300 Kč*