Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / TISK
Podrobné údaje o zboží

VŠECHNY KOČKY JSOU ŠEDÉ [kniha, 2020]

Kód:
VŠECHNY KOČKY JSOU ŠEDÉ [kniha, 2020]
Hudba úzkosti. Formát 130x200, 308 stran, brožovaná vazba.

Žádné hodnocení.
Výrobce: Paseka
Zboží není na skladu a musí být doobjednáno.
349 Kč
VŠECHNY KOČKY JSOU ŠEDÉ [kniha, 2020]
Hudba úzkosti. Formát 130x200, 308 stran, brožovaná vazba.



Pohltila pop definitivně melancholie, úzkost a beznaděj? Proč zní dnešní populární hudba tak smutně, kde se v rocku vzalo téma depresí a dá se v současných hitech vůbec zaslechnout nějaká naděje? Bavíme se ještě? Hudební publicisté Karel Veselý a Miloš Hroch nabízejí paralelní dějiny populární hudby posledních čtyřiceti let, v níž žánry ustoupily emocím. Jednotlivé kapitoly ukazují cestu, kterou populární hudba urazila od postpunkového pocitu u Joy Division a The Cure přes rezignaci Nirvany a Radiohead v devadesátých letech až k depresivní zpěvačce Billie Eilish, sebevražedným emorapperům a environmentálnímu žalu.











Karel Veselý (1976) je nezávislý hudební publicista. Je členem redakce hudebního časopisu Full Moon, spolupracovníkem ČRo Radia Wave a přispěvatelem online médií Aktuálně.cz nebo A2larm. V roce 2010 vydal knihu Hudba ohně, je spoluautorem publikace Planeta Nippon (2017) nominované na cenu Magnesia Litera. V roce 2017 vydal také svoji románovou prvotinu BombaFunk.

Miloš Hroch (1989) je nezávislý hudební publicista. Pracoval jako hudební redaktor ČRo Radia Wave, pravidelně publikuje v kulturním čtrnáctideníku A2, na serverech Aktuálně a A2larm, v hudebním časopisu Full Moon, týdeníku Respekt nebo Salonu Práva. Je autorem knihy Křičím: „To jsem já.“ Příběhy českého fanzinu od 80. let po současnost (2017).












Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží VŠECHNY KOČKY JSOU ŠEDÉ [kniha, 2020] VŠECHNY KOČKY JSOU ŠEDÉ [kniha, 2020]
Kód:  
Hudba úzkosti. Formát 130x200, 308 stran, brožovaná vazba.
349 Kč