Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / TISK
Podrobné údaje o zboží

FULL MOON #81 [hudební časopis, leden 2018]

Kód:
FULL MOON #81 [hudební časopis, leden 2018]
PSYCHEDELIE, DESKA ROKU, JAN VYTISKA, BUTTHOLE SURFERS, BJÖRK, MODRÉ HORY, SÝČEK, U2, NEIL YOUNG, aj., dále recenze knih, filmů a soundtracků, sloupky, etc. 106 stran.

Žádné hodnocení.
Výrobce: KYEO shows
Poslední kusy na skladě!
89 Kč
FULL MOON #81 [hudební časopis, leden 2018]
„Rozpínej svou mysl,“ zpívali Jefferson Airplane ve slavném hitu White Rabbit z roku 1967 a možná byli sami překvapeni, kolik posluchačů je poslechlo. Psychedelie se objevila v druhé polovině šedesátých let coby podvratná alternativa oficiální scény a rychle si získala velkou popularitu, zdaleka nejen co se hudby týče. Někdejší rebelové se během dekád v prostředí showbyznysu výtečně adaptovali a psychedelie tak i na současné hudební scéně hraje jednu z klíčových rolí. Jednou z nejlepších věcí na tomto fenoménu, který dávno překročil hranice hudebního žánru, je skutečnost, že si pod tímto názvem téměř každý představuje něco jiného.

Hlavnímu tématu se věnuje hned sedm materiálů. Úvodní text funguje jako historické ukotvení v pionýrských šedesátých letech, recenzi nového alba Black Rebel Motorcycle Club, jednoho z nejvýraznějších představitelů psychedelického rocku posledních let, doplňuje také exkluzivní rozhovor. Z výběru napříč redakcí vzešla zásadní jedenáctka domácích psychedelických alb, na kterou volně navazuje rozhovor s čerstvými nadějemi scény, českobudějovickou formací Sýček. Text postavený na rozhovoru s frontmanem texaských The Black Angels se pak vrací ke scéně v texaském Austinu, jednomu z klíčových ohnisek psychedelie. Rubrika Moonfive mapuje psychedelické filmy a celým tématem se prolínají reprodukce malíře Jana Vytisky (Johnny the Horse), který je také autorem obálky lednového vydání. To obsahuje i rozsáhlý rozhovor s výtvarníkem, který nedávno uvedl v pražské Trafo Gallery samostatnou výstavu Paradise.

Další z rozhovorů představuje pražskou dvojici Pris, jejíž debut Naše večery vychází právě s lednovým vydáním magazínu. Skupina ho pokřtí na dvou koncertech v Brně a v Praze, vždy ve společnosti chorvatské dívčí trojice Žen, která s velkým úspěchem vystoupila na Full Moon Stage v rámci loňského ročníku Colours of Ostrava. Mezi další větší texty patří rozhovory se skupinami Coals nebo Modré hory, v Duelu jsou důkladně rozebrána nová alba bratrů Gallagherových (Oasis) a výjimečná reportáž se věnuje íránské tvrdě rockové scéně. Jedním z ústředních témat nového čísla jsou výsledky redakčního hlasování o tuzemskou i zahraniční desku roku 2017.

Recenzní rubriku ovládl debut jiholondýnské pětice Shame, který jistě rozčeří zdaleka nejen postpunkové vody. Ve Full Moonu s pořadovým číslem 81 se objevují i recenze nových alb Björk, Benjamina Clementina, Dirtmusic, Fever Ray, Morrisseyho, No Age, U2, Xylouris White, Neila Younga nebo slavného rappera vystupujícího pod nickem Yung Lean. Reportáž z jeho pražského koncertu najdete v sekci reportů, spolu s texty o vystoupeních Gorillaz, Nicka Murphyho, Father Johna Mistyho nebo z festivalu TransCentury Update. Filmové sekci vévodí recenze nového pokračování legendárních Star Wars, knižní zase text o výjimečné biografii Marka Švehly Magor a jeho doba. Nechybí ani další pravidelné rubriky nebo autorské sloupky.
















Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží FULL MOON #81 [hudební časopis, leden 2018] FULL MOON #81 [hudební časopis, leden 2018]
Kód:  
PSYCHEDELIE, DESKA ROKU, JAN VYTISKA, BUTTHOLE SURFERS, BJÖRK, MODRÉ HORY, SÝČEK, U2, NEIL YOUNG, aj., dále recenze knih, filmů a soundtracků, sloupky, etc. 106 stran.
89 Kč*