Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / Podle vybraných kapel / MICHAEL'S UNCLE
Podrobné údaje o zboží

MICHAEL'S UNCLE "The End Of Dark Psychedelia" [LP, 1990/2019]

Kód:
MICHAEL'S UNCLE "The End Of Dark Psychedelia" [LP, 1990/2019]
Po 30 letech vychází reedice prvního vinylového alba skupiny Michael's Uncle! [ N ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: Black Point music
Připraveno k odeslání
399 Kč
MICHAEL'S UNCLE "The End Of Dark Psychedelia" [LP, 1990/2019]
A je to tady! Po 30 letech vychází reedice prvního vinylového alba skupiny Michael's Uncle, které v roce 1990 vyšlo pod jménem The End of Dark Psychedelia. Název odkazoval nejen k destrukci komunistického bloku, který se v roce 1989 už prohnile nakláněl, ale také na to, že chlapi z M. O. (což byl další název kapely) se totálně vykašlali na nějaké přehrávky nebo povolovačky na koncertech a hráli bez jakýchkoliv zábran kdekoliv a kdykoliv co a jak chtěli. Což nebylo úplně snadné, na druhou stranu to byl jediný způsob, jak dělat umění svobodně. A přesně v tomto duchu vznikla i deska Konec temné psychedelie. Kapela ji měla už pod nehty hraním z let 1988-1989, a tak nahrávání ve Studiu Budíkov v zimě 1990 proběhlo rychle a zvuk je třeskutě drsný i po letech. The End Of Dark Psychedelia je považováno za jedno ze základních alb českého rocku.



Skupina natočila tuhle desku ve Studiu Budíkov těsně po Sametové revoluci (1990) během několika dnů, a stejně tak rychle byla vylisována a dána do prodeje. Nutno říci, že se v podstatě ani nedostala do běžné – a tehdy velmi rozsáhlé – sítě gramoprodejen, protože zájem byl tak obrovský, že celý náklad byl téměř ihned rozebrán. Kapela se tak dostala do daleko širšího povědomí, nežli tomu bylo dosud, a její časté koncerty byly totálně nabité. MICHAEL'S UNCLE byli patrně také prvním soukromým provozovatelem soukromého rockového klubu v Československu. Byla jím Kotelna ve třetím suterénu v domě Na Poříčí 14-16 v Praze, kterou spustili její provozovatelé téměř současně s událostmi vedoucími ke změně politického systému, a i Kotelna se těšila velkému zájmu.



Přestože skupina poté vydala ještě několik titulů, žádný z nich nepožíval takové proslulosti, jako Konec temné psychedelie. A bylo tomu nejenom hektickou dobou – jak písničky, tak velmi syrový zvuk alba byly tehdy naprosto výjimečné. A skladbu Úchylák hrají ostřejší rádia dodnes...



Původní, břitvou broušený zvuk desky, však přímým kontaktem jehly s vinylem přece jen ryčí poněkud jinak než z CD, a tak v loňském roce vznikl nápad vydat opět The End Of Dark Psychedelia na LP. Byl použit původní zvuk bez jakýchkoliv úprav a stejně tak na obal přibyl pouze EAN ve snaze vydat desku jako maximální reprint.


















Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží MICHAEL'S UNCLE "The End Of Dark Psychedelia" [LP, 1990/2019] MICHAEL'S UNCLE "The End Of Dark Psychedelia" [LP, 1990/2019]
Kód:  
Po 30 letech vychází reedice prvního vinylového alba skupiny Michael's Uncle! [ N ]
399 Kč*