Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / Podle vybraných kapel / MANON MEURT
Podrobné údaje o zboží

MANON MEURT "MMXVIII" [LP + MP3, 2018]

Kód:
MANON MEURT "MMXVIII" [LP + MP3, 2018]
Tuzemští současní vládci shoegaze na svém druhém řadovém albu. 180 gram vinyl, download kód. [ SS ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: Minority Records
Připraveno k odeslání
449 Kč
MANON MEURT "MMXVIII" [LP + MP3, 2018]
Tuzemští současní vládci shoegaze na svém druhém řadovém albu. 180 gram vinyl, download kód.





Rakovnická skupina Manon Meurt nikam se svým druhým albem zbytečně nechvátala a materiál na něm vznikal a dozrával s postupem času. Červnovému intenzivnímu natáčení předcházela důkladná příprava a samotnou produkci Manon Meurt svěřili do rukou Jana P. Muchowa (The Ecstacy of Saint Theresa). Manon Meurt o sobě tvrdí, že jsou v mnoha aspektech perfekcionisti a v ranku shoegaze prý mají naposloucháno snad každé album, které vyšlo. Z domácí scény za svou největší inspiraci berou původní sestavu The Ecstacy of Saint Theresa a zejména pak jejich stařičké épéčko ...Fluidtrance Centauri..., tedy materiál z legendárního session u Johna Peela - je v tom tedy i určitá symbolika, uzavření kruhu, že na vzniku jejich druhé řadovky MMXVIII se podílel právě Jan P. Muchow.

Kateřina Elznicová (kytara), Vojtěch Pejša (kytara), Simona Kuchárová (baskytara) a Jiří Bendl (bicí) se dali dohromady před šesti lety díky hraní na festivalu Coombal u Rakovníka, kde měla původně Kateřina vystupovat sólo s kytarou, ale chtěla mít okolo sebe kapelu. Rok na to pro ně přišel velký zlomový bod, kdy předskakovali na pražském koncertu My Bloody Valentine (stalo se tak 11. června 2013 v Divadle Archa) a chystali i svůj bezejmenný šestiskladbový debut. Ten nakonec vyšel v roce 2014 na limitovaném vinylu a obsahoval například skladby To Forget a In These Eyes, které ukazovaly na definici jejich tvůrčího rukopisu. V aktuální sestavě místo Simony Kuchárové, figuruje David Tichý a Manon Meurt díky častějšímu koncertování nasbírali nové zkušenosti, které pomohly rozšířit jejich hudební tvář.

Na jednu stranu zůstávají onou zasněnou partou, jež nedá v základech dopustit na dokonale průzračný shoegaze, avšak se posunuje dále, kamsi k hranám post-rocku a hlukovým rovinám. V těchto mantinelech se třeba pohybuje již dříve hraná skladba We Are, stejně tak i dvojice Figure It Out a Neon, která byla mezi favority na první singl. Od úvodní Circle je taktéž patrné hlasové dozrání Kateřiny Elznicové, její éterický hlas je nepřehlédnutelnou součástí celku, ta pro MMXVIII sepsala i velmi osobní texty. Překvapující jsou klavírní linie v jímavé Lighthouse a závěrečná Song Of The Sea je potemnělou ukolébavkou, která se celkem záhy stane pevnou součástí jejich koncertních setlistů.




















Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží MANON MEURT "MMXVIII" [LP + MP3, 2018] MANON MEURT "MMXVIII" [LP + MP3, 2018]
Kód:  
Tuzemští současní vládci shoegaze na svém druhém řadovém albu. 180 gram vinyl, download kód. [ SS ]
449 Kč*