Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / Podle vybraných kapel / HIDDEN ORCHESTRA
Podrobné údaje o zboží

HIDDEN ORCHESTRA "Creaks" [double LP + MP3/FLAC, 2020]

Kód:
HIDDEN ORCHESTRA "Creaks" [double LP + MP3/FLAC, 2020]
4. album britských Hidden Orchestra vychází jako soundtrack k puzzle adventuře Creaks. [ SS ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: Minority Records
Zboží není na skladu a musí být doobjednáno.
579 Kč
HIDDEN ORCHESTRA "Creaks" [double LP + MP3/FLAC, 2020]
4. album britských Hidden Orchestra vychází jako soundtrack k puzzle adventuře Creaks.





HIDDEN ORCHESTRA "Creaks" [double LP] obsahuje:

― 2xLP 180 gram audiofilský vinyl transparentní světle modré barvy

― 6 grafických listů o rozměrech 29x29 cm s reprodukcemi ilustrací Radima Jurdy a Jana Chlupa

― masivní plnobarevný rozkládací obal s gramáží 350 gr/m2 a sametovou laminací

― kupon s kódem pro stažení alba ve formátu FLAC



Pražské studio Amanita Design uvolnilo toto léto svou novou puzzle adventuru Creaks. Tentokrát k vytvoření soundtracku angažovali Joe Achesona (aka Hidden Orchestra), který se vydal po stopách dua DVA a Joeova dlouholetého přítele a spolupracovníka Tomáše Dvořáka (Floex). Pro samotného Joea to svým způsobem byla zcela nová promyšlená hra, neb tentokráte bylo cílem vytvořit jakýsi nekonečný soundtrack, kdy hráči mohou jednotlivé úrovně hrát na několikrát, a tak musely vzniknout i další hudební alternace, opakování struktur motivů a remixy původních verzí jednotlivých skladeb. "Každá z postav ve hře je reprezentována jiným nástrojem - například výběrem různých citer pro hlavní postavu. Hudba ve hře odráží postup v čase v krásném ručně kresleném uměleckém díle hry a stává se tím složitější, čím jsou i hádanky komplikovanější," prozrazuje na úvod sám Joe Acheson. Hudební mozaika na Creaks je tak velmi rozmanitá a nabídne tvůrčí rozlet, jež nese rozpoznatelný rukopis Hidden Orchestra. Ten nabízí kaleidoskop od minimalistických jazzových improvizací nejenom pro sólový klavír přes rozmanitější orchestrace pro dechy a smyčce až po konceptuální kompozice hnané v elektronickém podkladu. Hudba tak zevrubně kopíruje herní nástrahy a složitost jednotlivých levelů. „Začínáme téměř v primitivním světě, kde je hudba většinou tvořena jednoduchými nástroji starého stylu (citery, flétny, bicí nástroje) a některými domácími nástroji (laditelné zvonkohry vyrobené z rozloženého glockenspielu, harfa z kráječe vajec). Poté pokračujeme do gotického / barokního světa plného zvonů, varhan a sborů. Pak klasický svět, kterému domi-nují klavíry a strunné nástroje, a dále tu máme elektronický vesmír plný textur, rytmů, basových linií a melodií vytvořených na modulárním syntetizátoru, a nakonec skončíme ve futuristicky temném a magickém universu plném basklarinetu," Joe takto vyjmenovává jednotlivé detaily.



Pro každou úroveň hry takto vznikaly nové verze, remixy, reverze a Joe Acheson se sám několikrát přesvědčil, že jej uvažování nad tímto multidimenzionálním mikrosvětem dovedlo k novým formám kompozičních technik a využil i možnosti softwaru pro vytváření adaptivní hudby (na základě vloženého základního algoritmu). Ve finále bylo poskládáno přes šest hodin hudebního materiálu, z kterého posléze určitou rešerší a produkčními úpravami vykrystalizovala ohraničená forma pro vydání jediného alba, v němž ale i participuje logika hry Creaks. K natáčení bylo použita celá řada nástrojů a Joe neváhal pozvat nejenom své tradiční spo-lupracovníky, mezi nimiž nechyběli Poppy Ackroyd a bubenické duo Tim Lane s Jamie Grahamem, ale mezi pozvanými se objevují již zmíněný Tomáš Dvořák (klarinet), Jack McNeill (klarinet, basklarinet), Rebecca Knight (cello), Yvo Ackroyd Acheson (shakers), Ali Tocher (zvonkohra, zither-box perkuse), Su-a Lee (cello) a Phil Cardwell (trubka).
















Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží HIDDEN ORCHESTRA "Creaks" [double LP + MP3/FLAC, 2020] HIDDEN ORCHESTRA "Creaks" [double LP + MP3/FLAC, 2020]
Kód:  
4. album britských Hidden Orchestra vychází jako soundtrack k puzzle adventuře Creaks. [ SS ]
579 Kč