Vyhledávání zboží Informace Partneři
Podrobné údaje o zboží

FEAR OF EXTINCTION "...And They Still Suffer" [LP, 2015]

Kód:
FEAR OF EXTINCTION "...And They Still Suffer" [LP, 2015]
Debut domácí neúnavné d-beat / crust - punkové kapely. Energie, srozumitelnost, chytlavost. Černý vinylový samopal na 45 otáček. Samolepky. [ N ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: Phobia Records
Připraveno k odeslání
250 Kč
FEAR OF EXTINCTION "...And They Still Suffer" [LP, 2015]
Debut domácí neúnavné d-beat / crust - punkové kapely. Energie, srozumitelnost, chytlavost. Černý vinylový samopal na 45 otáček. Samolepky.

>>> BERRY | 2015-10-01 >>> VINYL DISK MUSICK

FEAR OF EXTINCTION "...And They Still Suffer"

LP (2015 Phobia Records)

Neochvějně do taktu!

Co zbývá kapelám, jejichž žánr byl definitivně napsán a s ničím jakkoliv volajícím po snaze o inovaci nelze přijít - jednoduše proto, že jeho dokonalá definice zazněla před více než třiceti lety. S d-taktem je to stejné jako s rock'n'rollem, může být donekonečna modifikovám a solen, ale jen pojetím, na základ si nelze dovolit jakkoliv sáhnout.

Je fajn, když si tohle kapela uvědomuje a je s podstatou věci smířená. Ve vyšším levelu dokáže dokonce přiznat, že pouze recykluje. Ale není pouhá recyklace jenom pouhou recyklací, když žánrem dýcháte, vstáváte s ním a usínáte, rámusí odevšad.

A tohle je případ Fear Of Extinction, kapely Mirka Vokála, který v ní působí jako zpěvák a zároveň je i vydavatelem této desky, podobně jako dalších desítek zmíněnému žánru poplatných vinylů s crustovou poznávací značkou Phobia Records.

Jako zodpovědný vydavatel postupoval po krocích - po demo kazetě z roku 2010, dvou split a dvou samostatných malých 7" vinylech (historicky jsme na Vinyl Disk Musick recenzovali titul FEAR OF EXTINCTION "Winter Extinction 2012 Tour EP") plus 4-way sampleru o 12 palcích, je kapela právě až nyní (rozuměj v opravdu správnou chvíli své historie) venku s regulérním dlouhohrajím debutem.

Dlouhohrajícím je v tomhle žánru tak nějak automaticky myšlena deska mezi 20 a 30 minutami, a v tomhle případě jsme rozhodně blíže oněm 20 minutám. To však vítám a beru jako plus, méně často znamená více a rychleji - samopal zavile vyje na 45 otáček, pochopitelně ve vostrejch nábojích. Po těch malejch dávkách na sedmipalcových počinech posluchač zůstával přirozeně vždy ve střehu; lámání chleba přijde pokaždé až s velkou deskou. Obstojí, utáhnou to, aby se člověk neuzíval nudou?!

Měrou nad okraj. Aneb jak často otáčíte d-beatový, respektive crustový desky k okamžitýmu opakovanýmu poslechu? Tomuhle soudu sekunduje velmi slušný zvuk a jak už k údernému tikotu bicích patří, texty krátké a úderné, ve formě jednoduchých, často opakujících se srozumitelných hesel vystříhaných štěkavým vokálem jak koláž na titulce, respektive jak pojmenovaná povrchová rakovina týhle planety.

Černý vinyl je uložen v jednoduchém černobílém obalu ve stylu pravěké d.i.y. grafiky vystřihni a nalep. Stejnou technikou disponuje titulní strana s koláží hesel, dětmi se zbraněmi a oběšenci. Grafika sveřepě nekopíruje daný styl, do jisté míry si dovoluje být svá. Stejně jako tahle svižná, energická nahrávka a vůbec tahle neúnavná kapela.





Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží FEAR OF EXTINCTION "...And They Still Suffer" [LP, 2015] FEAR OF EXTINCTION "...And They Still Suffer" [LP, 2015]
Kód:  
Debut domácí neúnavné d-beat / crust - punkové kapely. Energie, srozumitelnost, chytlavost. Černý vinylový samopal na 45 otáček. Samolepky. [ N ]
250 Kč*