Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / EP
Podrobné údaje o zboží

RESTRICTION "s/t" | COMMODORE 64 "s/t" [split 7" EP, 2015]

Kód:
RESTRICTION "s/t" | COMMODORE 64 "s/t" [split 7" EP, 2015]
Vinylový debut hardcore - thrashových Restriction z Ostrova nad Ohří, kteří přidávají navíc cover Našrot "Policejní stát", a hardcore - punkových Commodore 64 ze Strakonic. Černý vinyl, foldover cover. [ N ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: DIY Conspiracy
Zboží není na skladu a musí být doobjednáno.
120 Kč
RESTRICTION "s/t" | COMMODORE 64 "s/t" [split 7" EP, 2015]
Vinylový debut hardcore - thrashových Restriction z Ostrova nad Ohří, kteří přidávají navíc cover Našrot "Policejní stát", a hardcore - punkových Commodore 64 ze Strakonic. Černý vinyl, foldover cover.

>>> MERŤÁK | 2016-01-15 >>> VINYL DISK MUSICK

COMMODORE 64 "s/t" | RESTRICTION "s/t"

split 7" EP (2015 Dis-Šröt Records, G.R.F. Records, Hluboká Orba Records, Raw Zine Records, Ultima Ratio)

Rychle a ještě rychleji!

Společný sedmipalec jihočeských Commodore 64 a západočechů Restriction vyšel v loňském roce na černém vinylu, a přestože se jedná o první vydanou desku v případě obou kapel, výsledek nedopadl vůbec špatně.

Koláž ve stylu DIY pojala každá kapela po svém: Commodore 64 se na své přední straně zaměřují na tuzemské nešvary v čele se současným prezidentem popíjejícím pivo, obřímu návalu důchodců v obchoďáku, tlacháním v hospodě a dále něčím, co by se dalo charakterizovat jako pivo, párek, fotbal. Restriction použili svou koláž na vnitřní stranu rozevíracího obalu a berou si na mušku globální problémy v čele se všemocnou vládou peněz, diktátory, zbraněmi, náboženstvím, ale nechybí ani klaun z McDonaldu. Zadní strana desky pak zobrazuje ještě hromadu mrtvol, která nepotřebuje bližší komentář.

Kapela Commodore 64 pochází ze Strakonic a působí v ní mj. i členové punkové kapely Svině! a thrashových Conoped. Commodore 64 mydlí solidní hardcore-punkový bordel, který si s délkou písní nikterak neláme hlavu a čtyři vály, které kapela umístila na černou desku, utečou rychle ne jako voda, ale spíš vlna tsunami. Commodore 64 nehrají déle než tři roky a tenhle vinyl je jejich první vydanou nahrávkou. Čtyři zářezy s názvy "Cirkus", "Stay True, Stay punk!", "Fet" (s parádní kvílivou kytarou) a "Válka" se zabývají tématy týrání zvířat, netolerancí vůči okolí u některých pankáčů, závislostí na drogách a nesmyslností válečných konfliktů. Zvukově se nahrávka z táborského Woodland studia celkem povedla, i když je trochu škoda, že kapela neuvedla uvnitř obalu desky žádné bližší podrobnosti k pořízení tohohle hluku.

Oproti Commodore 64, které jsem ještě neviděl naživo, od roku 2012 hrající Restriction z Ostrova nad Ohří jsem měl možnost shlédnout a vyslechnout již dvakrát a kapela mě mile překvapila. I když v ní působí dva ex-členové punkového Šanova 1, tohle je hrubozrnný mix hardcore-punku, crustu, fastcoru i metalu. Tři vlastní vály "Svatá vláda", "Dialog z barikád" a "Nukleární křest" se zaměřují na Pussy Riot, antisystémový boj vně barikád a dávají nahlédnout do atomové válečné vřavy. Čtvrtá píseň je pak cover raného Našrotu "Policejní stát", kdy kapela drtila v podobném duchu jako dnes Restriction. Abych však nepěl pouze chválu, musím objektivně konstatovat, že zvuk Restriction výrazně pokulhává za první stranou s Commodore 64. Navíc není uvnitř obalu ani uvedeno, kde a kdy byla nahrávka pořízena. Absence fotek obou kapel třeba z koncertu mě tak nepálí, ale nějaké info k nahrávce trochu ano. Mimo to není co vytknout a jsem si jist, že tahle nahrávka si cestu ke svým posluchačům najde.

Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží RESTRICTION "s/t" | COMMODORE 64 "s/t" [split 7" EP, 2015] RESTRICTION "s/t" | COMMODORE 64 "s/t" [split 7" EP, 2015]
Kód:  
Vinylový debut hardcore - thrashových Restriction z Ostrova nad Ohří, kteří přidávají navíc cover Našrot "Policejní stát", a hardcore - punkových Commodore 64 ze Strakonic. Černý vinyl, foldover cover. [ N ]
120 Kč