Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / CD
Podrobné údaje o zboží

PLEASE THE TREES "Infinite Dance" [CD, 2018]

Kód:
PLEASE THE TREES "Infinite Dance" [CD, 2018]
5. CD táborsko-pražské kapely, živelná smršť dřevního psychedelického rocku (aneb tímhle duchem by pravděpodobně zněli Velvet Underground, kdyby vznikli o několik dekád později). Kartonový obal, imitace LP. Zapečetěno.

Žádné hodnocení.
Výrobce: Starcastic Records
Připraveno k odeslání
10,98 €
PLEASE THE TREES "Infinite Dance" [CD, 2018]
5. CD táborsko-pražské kapely, živelná smršť dřevního psychedelického rocku (aneb tímhle duchem by pravděpodobně zněli Velvet Underground, kdyby vznikli o několik dekád později). Kartonový obal, imitace LP. Zapečetěno.











Deset let po debutu Lion Prayer přicházejí Please Te Trees se svým pátým dlouhohrajícím albem Infnite Dance a už před jeho vydáním jej směle lze označit za vyvrcholení jejich dosavadní tvorby. Infnite Dance je dokumentem o zatím posledním úseku dlouhé cesty, již urazili. Začátek a konec té cesty není nikterak určující; zato její aktuální etapa (a její zvukový obraz v podobě nové desky) působí jako výjimečný obrat ve složité taneční variaci Ginger a Freda – moment, na nějž se nezapomíná. Ač ani zde Please Te Trees neopouštějí svůj vždy přítomný princip hledačství, vynikají jistým krokem, který následovníky zmate, rozruší a strhne. Infnite Dance vychází 19. září 2018 již tradičně u Starcastic Records a kapela jej pokřtí v ten samý den koncertem na lodi Altenburg 1964 v Praze–Holešovicích. V listopadu jej pak představí i evropskému publiku, a to coby host dvoutýdenní intenzívní šňůřy slavných Mudhoney.

Základ Infnite Dance nahráli Please Te Trees již v říjnu 2016 v sanfranciském studiu Tiny Telephone s producentem Brandonem Egglestonem (Te Mountain Goats, Modest Mouse, Scout Niblett, Swans ad.). Následující rok pak skupina v pražském studiu Golden Hive pracovala na vokálech a klávesových a elektronických plochách se spřízněným kolegou a kamarádem Martinem Tvrdým a se stálým zvukovým spoluproducentem Amákem Golden. V mezičase ovšem také v Texasu, Oregonu a na Islandu probíhaly velice zásadní dotáčky. Svou účastí speciálních hostí album Infnite Dance totiž na dálku ozdobili ještě Tor Harris (Swans, Shearwater, Angels of Light, Tor And Friends), Cory Gray (Te Decembrists, Te Dandy Warhols) a dokonce samotný John Grant.

Na hostech zvučných jmen Please Te Trees však rozhodně nestavějí, a už vůbec ne samoúčelně. Tor Harris i Cory Gray svou instrumentací jen skvěle slouží už tak v základu výborně vystavěným skladbám (Forget About Me, Runnig Ghost, resp. Dive Deep), John Grant vlastně „jen“ v druhém plánu zdobí barevností svého neopakovatelného hlasového projevu (Forget About Me).

Na čem Please Te Trees na novém albu doopravdy stavějí, to jsou přímočaré motivy. Titulní Infnite Dance žene kupředu živočišný soulový motor, Follow Te Smoke zase okouzluje jednoduchým účelným rifem a tak by se dalo pokračovat. Tenhle zábavný a pozoruhodný „nekonečný tanec“ umocňuje už tak pevné kořeny Please Te Trees a je nezpochybnitelným potvrzením správnosti cesty, jíž se Václav Havelka se se svou kapelou před více než dvanácti lety vydal. Ta cesta vede kupředu a stále dál.

Na předchozích albech Please Te Trees se vždy zrcadlila momentální atmosféra ve skupině, každé z nich můžeme považovat za uzavření jedné její kapitoly, dosažení jistého úseku cesty. Všechna ta alba byla svébytná, přesto, na jakési neviditelné rovině, dokázala spolu vzájemně komunikovat. Infnite Dance je najednou úplně jiné. Navenek působí soběstačně a hrdě, aby se pod povrchem ukázalo být pokorným a intimním. Kontinuitu navozuje jasná paralela s předchozí kolekcí Carp (2015), na níž se sestava skupiny ustálila v „základní“ rockové trojici, což jejímu vývoji jednoznačně prospělo.

Infnite Dance sice pokračuje v nastoleném směru a s nevídanou energií, již toto trio dokáže překvapivě snadno vyprodukovat, ovšem nyní s ní zachází mnohem suverénněji a chytřeji. Po zkrocení hlukových ploch se Please Te Trees totiž naučili pracovat i s tichem, které jejich energii nečekaným způsobem ještě umocňuje. Leckoho v kontrastu s tím překvapí nebývale košaté aranže vokálů a až kosmická syntezátorová pavučina Martina Tvrdého. Ale není proč se bát – přes producentsky celkově sofstikovanou dotaženost alba se Please Te Trees s Brandonem Egglestonem beze zbytku podařilo na nahrávce zachovat hutný a syrový taneční groove. It’s an Infnite Dance..!

Václav Havelka o vzniku alba: “Poprvé jsme si domluvili nahrávání aniž bychom měli hotové písničky. Nemohli jsme si nechat ujít nahrávání ve vysněném studiu Tiny Telephone, když se naskytla příležitost. Byla to výzva a výzvy, jejich pokořování máme rádi.

Jednou ze zásadních inspirací pro obsah alba, texty na něm, byla kniha "Revoluce vědomí - transatlantický dialog". Jedním z poselství knihy je výzva naší osvícenstvím formované kultuře, aby se vymanila z konceptu materialismu a vrátila se k hledání a pěstování skutečné a živé spirituality.”






















Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží PLEASE THE TREES "Infinite Dance" [CD, 2018] PLEASE THE TREES "Infinite Dance" [CD, 2018]
Kód:  
5. CD táborsko-pražské kapely, živelná smršť dřevního psychedelického rocku (aneb tímhle duchem by pravděpodobně zněli Velvet Underground, kdyby vznikli o několik dekád později). Kartonový obal, imitace LP. Zapečetěno.
10,98 €*