Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / CD
Podrobné údaje o zboží

JIŽNÍ PÓL "s/t" (Album 1991 + nevydané nahrávky) [double CD, 2019]

Kód:
JIŽNÍ PÓL "s/t" (Album 1991 + nevydané nahrávky) [double CD, 2019]
Oficiální remasterovaná reedice legendárního alba + bonusy. Zapečetěno.

Žádné hodnocení.
Výrobce: Warner Music
Poslední kusy na skladě!
349 Kč
JIŽNÍ PÓL "s/t" (Album 1991 + nevydané nahrávky) [double CD, 2019]
Oficiální remasterovaná reedice legendárního alba + bonusy. Zapečetěno.



Pražská skupina Jižní pól patřila v druhé půli osmdesátých let k nejvýraznějším zjevením na české hudební scéně. Pokládala základní stavební kameny zdejší indierockové hudby a zároveň patřila k těm kapelám, jež se snažily dokázat, že ani pop nemusí být nutně synonymum nevkusu. Skupina inspirovaná Davidem Bowiem, U2 nebo The Cure byla pokračováním legendární novovlnné formace Letadlo, kterou na jaře 1983 nekompromisně „zařízl“ smutně proslulý článek Nová vlna se starým obsahem vydaný v komunistickém týdeníku Tribuna. Po roce 1991 skupina přestala vystupovat a ke koncertování se vrátila až v roce 2014.

První disk tvoří písně z jediného vydaného alba (Jižní pól, 1991), jediného vydaného singlu (1988) a skladeb vydaných na kompilaci Nové horizonty (1990). Album Jižní pól vyšlo původně pouze na vinylu a je dodnes vyhledávanou a ceněnou sběratelskou raritou. Písně Smutná Máry, Kristýna z Berlína nebo Sám se svým nebem jsou dodnes na playlistech Radia 1 i Radia Beat. Remasterovaná verze přichází jako dlouho očekávaná reakce na stále se objevující žádosti fanoušků o oficiální reedici legendárního alba.

Druhý disk kompletuje studiové nahrávky z let 1985–1991, ke kterým je připojena jedna novinka z letos dokončovaného nového alba. Mapuje nikdy nevydané nahrávky od vůbec první písně nahrané v roce 1985 v domácím Letenském studiu, přes nahrávky písní v prvních verzích předcházejících nahrávky pro LP, až po první novinku z připravovaného alba. Stylová a aranžérská pestrost tvoří nečekaně nadčasový a dynamický celek, který jako by ignoroval běh času. Široké rozpětí výrazu, který Jižní pól, resp. většinový autor skladeb Josef Vondrášek, elegantně volí k podtržení nálady písní, sahá od reggae, přes funk až po hard rock. Texty zaujmou svými tématy, slogany i vtipnou ironií a nadhledem.

Tracklist:

CD 1

1. Smutná Máry
2. Sám se svým nebem
3. Kristýna z Berlína
4. Svět 89 Loutka voodoo
5. Nový rok v Barmě
6. Neztrácej dech
7. Navždy má
8. Duch Toleda
9. Hé Rám
10. Hosté
11. Navždy má / singlová verze

CD 2

1. S tím se nedá hnout novinka
2. Kristýna z Berlína / EXP verze
3. Satelit
4. Večírek
5. Neztrácej dech / EXP verze
6. Můj přítel říká ahoj
7. Opilý koráb
8. Káva se sodou a se sousedkou
9. Strop
10. Na na na










Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží JIŽNÍ PÓL "s/t" (Album 1991 + nevydané nahrávky) [double CD, 2019] JIŽNÍ PÓL "s/t" (Album 1991 + nevydané nahrávky) [double CD, 2019]
Kód:  
Oficiální remasterovaná reedice legendárního alba + bonusy. Zapečetěno.
349 Kč*