Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / TISK
Podrobné údaje o zboží

TATA BOJS "Tatalog" [kniha, 2019]

Kód:
TATA BOJS "Tatalog" [kniha, 2019]
Kniha vzniklá na základě retrospektivní výstavy Tata Bojs v pražské galerii DOX, kterou detailně zmapovali svou třicetiletou historii. Téměř 400 stran přináší další, rozšířený pohled do minulosti této svébytné rockové kapely.

Žádné hodnocení.
Výrobce: BiggBoss
Zboží není na skladu a musí být doobjednáno.
950 Kč
TATA BOJS "Tatalog" [kniha, 2019]
Kniha vzniklá na základě retrospektivní výstavy Tata Bojs v pražské galerii DOX, kterou detailně zmapovali svou třicetiletou historii. Téměř 400 stran přináší další, rozšířený pohled do minulosti této svébytné rockové kapely. Formát 220 x 280 mm, pevná vazba, 392 stran.



Na české hudební scéně je jen málo hudebních skupin, které by bez problému zvládly vstup do kontextu galerijního prostředí, a udržely si přitom nezbytnou uměleckou kvalitu, ale i vlastní nepozměněnou autenticitu a nadhled. Jedním z takových uskupení jsou nepochybně Tata Bojs, kteří právě uzavřeli svou retrospektivní výstavu TATA 30JS – vizuálně-hudební pře(ds)tavení historie jedné kapely v pražské galerii DOX. Expoziční projekt, jež vedle ohlédnutí za uplynulými třiceti lety obsahoval i aktuální konceptuální sebereflexi, se dočkal díky velkému zájmu návštěvníků dokonce i svého prodloužení. A právě závěrečný koncert a dernisáž výstavy byly spojeny s velice důležitou událostí, a tou byl křest nové rozsáhlé publikace TATALOG. Ta společně s obrovským množstvím obrazového materiálu obsahuje i texty Matěje Bartoška, Pavla Turka, Radka Wolmutha a Vladimira 518.



“Ta knížka není jen překlopenou výstavou. Měla by čtenáře vzít i tam, kam už nám formát výstavy nedovolil. V expozici jsme se snažili návštěvníkům představit kapelu ve větších vizuálních celcích, které se vztahují k různým deskám a obdobím s nimi spojeným. Do pitvání detailů jsme se trochu pustili snad jen v instalaci ‘Časová osa’, ale kniha je formát, který snese daleko líp určitý mikroskopický pohled do historie. Součástí budou dosud nezveřejněné archivní fotografie a samozřejmě důkladně katalogově vyfocené objekty a instalace, které nově vznikly jen pro výstavu v DOXu. TATALOG navíc graficky zpracovává můj spolužák ze studií Marek Pistora (studio Najbrt), takže nemusíme mít strach, že by kniha samotná nebyla taky dostatečným uměleckým dílem.” dodává ke knize TATALOG Milan Cais, který stojí za vizuálním konceptem výstavy TATA 3OJS v DOXu.



Nutno dodat, že na vzniku této čtyř set stránkové knihy se podílela i samotná komunita fanoušků Tata Bojs, která projekt úspěšně podpořila v rámci portálu Hit Hit. Samotný předpoklad k jejímu vzniku ale leží již v samotném precizně budovaném archivu skupiny, za nímž stojí především další zakládající člen Tata Bojs Mardoša. Stovky detailních střípků z historie pak ve svém celku dokazují, že tato hudební rodina vždy vnímala svou existenci v širším kulturním a nadžánrovém kontextu. Aktuálním důkazem je nepochybně snad i to, že vydání knihy zaštiťuje pražské nakladatelství Bigg Boss.



“Myslím, že podobné projekty se realizují především na základě dlouholetých sympatií a přátelství. S Tata Bojs mám za sebou například spolupráci na skladbě Světová, nebo na knize Kmeny 90, a TATALOG tak vnímám jako další krok v naší společné historii. Přestože jsme na sebe vždy mohli pouze koukat ze vzdálených břehů, vítězí u nás naštěstí oboustranný sklon k hledačství a experimentu. Z toho mám opravdu radost,” doplňuje za nakladatelství BiggBoss Vladimir 518.



Koncepce: Milan Cais, Matěj Bartošek
Text: Matěj Bartošek a Mardoša za přispění Milana Caise (Tata Bojs)
Odborné texty: Pavel Turek, Radek Wohlmuth, Vladimir 518
Editor: Matěj Bartošek
Fotografie: archiv Tata Bojs, Salim Issa, Honza Sakař, Jakub Tabery, Tomáš Martinek, Štěpán Stejskal, Zuzana Štrkula, Čestmír Huňát, Mardoša, Blanka Huňátová, Pavel Semerák, Jiří Exner, Jan Tichý, Ivan Bárta, Ivan Prokop, Daniela Krutinová, Katarína Mišíková, Katarína Bric, Pavel Mužák, David Vais, Martin Straka, Jana Jabůrková a Jiří Turek, Ondřej Pýcha, Polagraph, Pavel Petrov, Ondřej Polák
Fotografie výstavy v Centru současného umění DOX: Honza Sakař, Jan Slavík © DOX
Fotografie na obálce: Salim Issa
Grafická úprava a design: Marek Pistora / Studio Najbrt



Vydavatel: © 2019 BiggBoss
ISBN: 978-80-907383-3-1
Počet stran: 392
Náklad: 2000 ks
Formát: 220 mm x 280 mm














Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží TATA BOJS "Tatalog" [kniha, 2019] TATA BOJS "Tatalog" [kniha, 2019]
Kód:  
Kniha vzniklá na základě retrospektivní výstavy Tata Bojs v pražské galerii DOX, kterou detailně zmapovali svou třicetiletou historii. Téměř 400 stran přináší další, rozšířený pohled do minulosti této svébytné rockové kapely.
950 Kč