Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / Podle vybraných kapel / TOMÁŠ NIESNER
Podrobné údaje o zboží

TOMÁŠ NIESNER "Be​č​vou" [LP (blue vinyl), 2023]

Kód:
TOMÁŠ NIESNER "Be​č​vou" [LP (blue vinyl), 2023]
Koncepční, instrumentální album, zvuková kronika, ambientní cestopis řekou Bečvou. [ N ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: Kabinet Records
Poslední kusy na skladě!
549 Kč
TOMÁŠ NIESNER "Be​č​vou" [LP (blue vinyl), 2023]
Koncepční, instrumentální album, zvuková kronika, ambientní cestopis řekou Bečvou.







Bečva je moravská řeka ležící ve východní části České republiky. V září 2020 způsobilo několik úniků chemikálií do řeky otravu a následnou smrt čtyřiceti tun živočichů volně žijících ve vodním toku. Bezprecedentní katastrofa. Bečva byla všudypřítomnou součástí mládí Tomáše Niesnera, který vyrůstal v Přerově a tato ekologická katastrofa ho hluboce zasáhla. Ve snaze lépe porozumět řece a inspirován knihou Wernera Herzoga ‚Of Walking in Ice‘ se Niesner vydal na cestu dlouhou více než 100 km. Od pramene Bečvy k jejímu soutoku s řekou Moravou.



Album Bečvou je svým způsobem cestopisem a zvukovou kronikou této cesty. Skládá se z terénních nahrávek z břehů řeky a na rozdíl od mnoha Niesnerových předchozích nahrávek hraje nejen na kytaru, ale taky na citeru a modulární syntezátor. Kombuje prvky fingerstyle kytary, musique concrete a dronu, jako elementární tapisérii obklopujících textur, třpytivých kytarových motivů a vzletných zvuků syntezátorů. Bečvou v jednu chvíli připomíná meandrující improvizace East of the Valley Blues, v dalších připomíná extatické minimalistické kompozice Cateriny Barbieri a osciluje mezi náladami jako děs a naděje. Bečvou je dosud nejkomplexnější výpovědí Tomáše Niesnera, která fascinuje jak formou konceptu, tak provedením.



Bečva is a river located in the Eastern part of Czech Republic. In September 2020, several chemical leaks into the river caused the poisoning and subsequent death of 40 tons of wildlife in the waterway – an unprecedented catastrophe. Growing up in Přerov, Bečva was an ever-present part of Tomáš Niesner’s youth and this environmental disaster affected him deeply. In an effort to understand the river better and inspired by Werner Herzog’s ‘Of Walking in Ice’, Niesner set out on a journey from the spring of Bečva to its confluence with river Morava, a journey of over 100km. It was a romantic quest in wholly unromantic circumstances, an attempt to expiate the irreversible.



Bečvou, the album, is a travelogue of sorts, an aural chronicle of this journey. Arranged and composed around field recordings from the river banks, it also features Tomáš Niesner on guitar, zither and modular synthesizer, unlike many of his previous releases where he’d zero in on one instrument. Combining elements of fingerstyle guitar, musique concrete and drone, it’s an elemental tapestry of enveloping textures, shimmering guitar motifs and soaring synth sounds. At one moment reminiscent of the meandering improvisations of East of the Valley Blues, at others calling to mind the ecstatic minimalistic compositions of Caterina Barbieri and oscillating between moods like dread and hope throughout, Bečvou is Tomáš Niesner’s most complete statement to date, fascinating in both concept and execution.












Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží TOMÁŠ NIESNER "Be​č​vou" [LP (blue vinyl), 2023] TOMÁŠ NIESNER "Be​č​vou" [LP (blue vinyl), 2023]
Kód:  
Koncepční, instrumentální album, zvuková kronika, ambientní cestopis řekou Bečvou. [ N ]
549 Kč*