Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / Podle vybraných kapel / IQ+1
Podrobné údaje o zboží

IQ+1 "Conversaphone Plus" [LP + MP3/FLAC, 2019]

Kód:
IQ+1 "Conversaphone Plus" [LP + MP3/FLAC, 2019]
Volná improvizace, aneb nekompromisní elektroakustické dobrodružství, které se mění s každým otočením vinylu. [ N ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: Mappa Editions
Poslední kusy na skladě!
15,83 €
IQ+1 "Conversaphone Plus" [LP + MP3/FLAC, 2019]
Volná improvizace, aneb nekompromisní elektroakustické dobrodružství, které se mění s každým otočením vinylu.





Ohlasujeme radostný návrat kozmického korábu IQ+1 naspäť na planétu Zem.

Po takmer šiestich rokoch pokusných experimentov, vedľajších improvizačných misií, sólových výletov a zberu materiálu jednotlivých členov projektu môžeme konečne privítať v poradí tretiu posádku, nadväzujúcu na oceňované albumy Tváří v tvář (2011) a IQ+1 (Polí 5, 2013).

Súčasná zostava – George Bagdasarov, Veronika Hladká (PIO), Jaroslav Tarnovski (Gurun Gurun, Wabi Experience, Jipangu), Petr Vrba (Rouilleux, Poisonous Frequencies, PIO), Michal Zbořil (PIO, B4), Kateřina Bilejová sa naďalej drží filozofie voľnej improvizácie. Nenájdeme tu žiadneho kapitána, ktorý by určoval jej momentálny kurz či žánrové obmedzenia, zvukovú či hráčsku hierarchiu. Nezmenené ostávajú stratégie, ale aj nástrojová rôznorodosť a autentické nadšenie zo živého hrania.

Mappa editions predstavuje tretí album IQ+1 s názvom Conversaphone Plus, ktorý je výsledkom niekoľkých spoločných seáns nahratých koncom roka 2017. Každý jeden ponor do jeho útrob je neopakovateľným zážitkom. Organická zvuková matéria sa neustále zmršťuje a naťahuje, prispôsobuje poslucháčskemu kontextu, uhýba za horizont, vytvára mimikry, láka na bublajúce, praskajúce a cinkajúce polyrytmy, aby následne vypustila obranné toxíny. Všetkých šesť skladieb vrie na úzkej hrane chaotického rozkladu a skrytého nebeského rádu, kde má každý zvukový detail svoje presne určené miesto. Terénne nahrávky rovnocenne prestupujú ostatné hudobné nástroje, pričom vôbec jednoduché identifikovať samotný zvuk, nástroj a ani hráča, ktorý ho zahral; vďaka tomu je každé otočenie vinylu novým dobrodružstvom. O spojovacie väzivo medzi skladbami a vybalansovanú postprodukčnú architektúru sa postaral Federsel (B4, Handa Gote, Gurun Gurun).

Conversaphone Plus nie je nič menšie než nekompromisná elektroakustická správa o vitálnom stave českej impro scény, ktorá sa vyhýba iritujúcej nástrojovej exhibícii a egocentrickej hluchote. A zároveň nič viac než pokus prepojiť zvukovú geológiu s astrálnym načúvaním.

Pootvorte okno, práve v tejto chvíli k vám zostupuje posol kozmického korábu IQ+1.












Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží IQ+1 "Conversaphone Plus" [LP + MP3/FLAC, 2019] IQ+1 "Conversaphone Plus" [LP + MP3/FLAC, 2019]
Kód:  
Volná improvizace, aneb nekompromisní elektroakustické dobrodružství, které se mění s každým otočením vinylu. [ N ]
15,83 €*