Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / Podle vybraných kapel / DAVID POMAHAČ
Podrobné údaje o zboží

DAVID POMAHAČ "Neviditelný" [LP + MP3/FLAC, 2022]

Kód:
DAVID POMAHAČ "Neviditelný" [LP + MP3/FLAC, 2022]
2. sólové album zpěváka, skladatele a multiinstrumentalisty Davida Pomahače. Spoluautorem hudby a producentem desky v jedné osobě je Martin Hůla aka Martin Tvrdý. 180 gram vinyl. [ SS ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: Minority Records
Poslední kusy na skladě!
519 Kč
DAVID POMAHAČ "Neviditelný" [LP + MP3/FLAC, 2022]
2. sólové album zpěváka, skladatele a multiinstrumentalisty Davida Pomahače. Spoluautorem hudby a producentem desky v jedné osobě je Martin Hůla aka Martin Tvrdý. 180 gram vinyl.





„Nejlepší věci v životě jsou neviditelné," poznamenává Pomahač. „Vzduch, který dýcháme, příběhy psané mezi řádky, láska sama. Dokonce i inspirace se čerpá z nějaké nehmotné sféry. Někdy jsem pak neviditelný sám sobě - těžko čitelný, neuvědomuji si své motivace, přehlížím znamení - ale pak se poznávám ve vypravování příběhů ostatních lidí. Neviditelný je prostředkem ke zpracování těchto podnětů.“

Neviditelný se zrodil ze studiové improvizace se známým hudebníkem a inovátorem Martinem Hůlou. Méně pracuje s kytarovými ornamenty a signalizuje nový přístup k textaci. 



„Od první spolupráce, ještě v době Kieslowski, jsem chtěl dělat s Martinem víc. Je geniální. Chodil jsem k němu do studia jednou týdně, nic nebylo předem dané, hudbu na desku jsme napsali a nahráli společně. Nahrál jsem baskytary a využil i lap steel kytaru, pak už jen synťáky, kytarám jsme se vyhýbali. Hráli jsme, improvizovali, hledali divné zvuky a povídali si,” říká Pomahač.

Pomahač zvolil nový přístup k psaní. Tentokrát nehledal podněty v osobním životě, texty jsou inspirovány především z jednotlivých vět románů H. G. Wellse, dystopických sci-fi a historek lidí kolem sebe. Pomahač splétá příběhy o sebezáchově a vůli přežít.



„Jsou to takové příběhy v příbězích. Písničky o malých i velkých vesmírech. Existenciální sci-fi o důležitých věcech, co jsou neviditelný a skrytý. Našel jsem v knize nějakou situaci, která by dost možná nikomu dalšímu nepřipadala důležitá a domyslel si příběh. To samé jsem dělal se situacemi vypozorovanými u ostatních. Záznamy banálních a běžných momentů nemajících s chodem velkého světa nic společného,” dodává Pomahač k novince Neviditelný.

Osmipísňové album Neviditelný doprovází videoklip písně Klaun režiséra Davida Mencla s herečkami Klárou Issovou a Sarah Haváčovou, zazní v ní - stejně jako ve skladbě Dlouhý -  housle Jenovéfy Bokové a violoncello Marie Dorazilové. 



David Pomahač prošel kapelami Bez peří, Houpací koně či skupinou Xaviera Baumaxy. Roku 2010 založil známé urban folkové duo Kieslowski. Intimní výpovědi založené na zvuku kytary, klavíru, dvou vokálů, Davidově hudbě a textech, si získaly početnou fanouškovskou základnu a vyprodané koncerty doma i v zahraničí. Kieslowski vydali tři úspěšná alba a několik EP..

Sólový debut Do tmy je daleko (2020) byl hluboce osobním, reflexivním pohledem na izolaci a hledání vlastního místa ve světě. Melancholií a atmosférickou kytarovou elektronikou prosycená nahrávka byla zároveň plná světla a textů balancujících mezi romantikou, úzkostí a nadějí. Nahrál ho s uznávaným producentem Tomášem Havlenem (Post-hudba, Zvíře jménem podzim, Spomenik, atd.). O rok později následoval živák Live 11/3/2020.


















Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží DAVID POMAHAČ "Neviditelný" [LP + MP3/FLAC, 2022] DAVID POMAHAČ "Neviditelný" [LP + MP3/FLAC, 2022]
Kód:  
2. sólové album zpěváka, skladatele a multiinstrumentalisty Davida Pomahače. Spoluautorem hudby a producentem desky v jedné osobě je Martin Hůla aka Martin Tvrdý. 180 gram vinyl. [ SS ]
519 Kč*