Vyhledávání zboží Informace Partneři
Zde se nacházíte: / Podle hudebního žánru / Jazz Rock
Podrobné údaje o zboží

JAZZ Q "Talisman" [LP, 2016]

Kód:
JAZZ Q "Talisman" [LP, 2016]
Druhé album nové epochy Jazz Q, jazz rockové virtuózní hudby Martina Kratochvíla a spol. [ SS ]

Žádné hodnocení.
Výrobce: Studio Budíkov
Poslední kusy na skladě!
549 Kč
JAZZ Q "Talisman" [LP, 2016]
>>> TZ SUPRAPHON | 2016-03-17 >>>

Jazz Q vydává nové album



Jen tři roky po minulé desce, kterou ale dělilo dlouhých 28 let od té předposlední, vydává kapela Jazz Q nové album s názvem Talisman. Minulé album Znovu značně povzbudilo koncertní činnost skupiny a přispělo i k většímu zájmu publika o jazz-rockovou virtuózní hudbu.

„Po třech letech od vydání našeho posledního alba jsem cítil, že nazrála doba pro novou nahrávku. V prosinci minulého roku jsme se rozhodli spolu s kytaristou Zdeňkem Fišerem, baskytaristou Přemyslem Fauknerem a novým bubeníkem Filipem Jeníčkem zavřít se ve Studiu Budíkov a nahrát novinkové album, které se nyní dostává do distribuce Supraphonu,“ uvádí Martin Kratochvíl.

V Jazz Q působí nyní mladý talentovaný bubeník Filip Jeníček, jehož rytmická invence i přesnost má blahodárný vliv i na osvědčeného matadora Přemysla Fauknera. Ten ke své bezpražcovce přidal i tvrdší funky pražcový nástroj a spolu s Jeníčkem spřádají vynikající a invenční motor celé kapely. Zdeněk Fišer rovněž rozšířil svůj kytarový záběr o měkce znějící lubový nástroj. Na druhé straně posílil i hystericky zkreslený kytarový tón (např. v písních Stařešina nebo Achillova pata). Matěj Večeřa, osvědčený zvukař ze Studia Budíkov, vylepšil technologický arsenál, ale i hudební cit pro novou muziku omlazeného Jazz Q.

„Piano Steinway a samply smyčcového kvartetu bez rytmiky. Na mých starších albech většinou předznamenávala poslední skladba předešlého styl i zvuk dalšího. Dej Bůh, aby tomu i nadále tak bylo,“ glosuje Martin Kratochvíl titulní skladbu Talisman, jež aktuální novinku jeho Jazz Q uzavírá.








Cenový alarm

Rádi vás budeme informovat o snížení ceny pod vámi zadanou částku.

Prosím, opište kód:
Napište recenzi
Pro napsání recenze musíte být přihlášen(a).
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
Aktuální zboží JAZZ Q "Talisman" [LP, 2016] JAZZ Q "Talisman" [LP, 2016]
Kód:  
Druhé album nové epochy Jazz Q, jazz rockové virtuózní hudby Martina Kratochvíla a spol. [ SS ]
549 Kč*